Nieuwe online rol voor offline klassieker

Deze blog gaat over mijn Citroën HY  met een dubbelrol in de tegenwoordige tijd. HY creëert een offline beleving in een online wereld. Hoe?  Na een zeer geslaagd expiriment in februari  tijdens de ANWB kampeerdagen in Ouderkerk a/d Amstel, waarbij ik samen met een vriend de online dialoog heb gevoerd met alle bezoekers, exposanten en sponsoren via Twitter/Facebook/Foursquare etc vanuit een hele oude retro VW T2, wist ik het zeker. Dit bleek spot-on en een concept waar duidelijk behoefte aan is. De aantrekkingskracht van een gave oude camper tijdens een evenement zorgt voor veel bekijks en gesprekken met bezoekers en dat is precies wat we leuk vinden. Daarom is social media ook zo leuk, je hebt een echte dialoog met een hele groep mensen en het is magisch wanneer je dit uit de online omgeving haalt en offline doorzet vanuit een retro camper. Kortom, een nieuw concept was geboren. En dus.. Op zoek naar een camper, vanuit mijn gevoel. 
 
Ik heb iets met Frankrijk, rij ook in een Renault 4 en ben al mijn leven gek van een Citroën HY. Dat moest hem dus worden. Marktplaats afzoeken en zelfs in Frankrijk op zoek naar een “goed” exemplaar, want er zijn nogal wat verrotte HY’s te vinden. Het is een simpele bus die vaak gebruikt werd als paardenwagen, frietkraam, politievoertuig en brandweerauto. En in sommige gevallen werd HY omgebouwd tot camper en dat zocht ik.
 
Na lang zoeken had ik er één gevonden waar ik spontaan verliefd op werd. HY is eigenlijk prachtig door zijn schoonheid, zijn simpelheid en zijn kenmerkende eigenschappen. 
 
De restauratie ging beginnen en uiteraard had ik een droom van hoe HY er van binnen uit moest gaan zien.Na een lang traject van slopen, verder slopen, schuren, lassen,vervangen,repareren, keuren, overschrijven was de bus opnieuw opgetrokken en weer z.g.a.n.! http://www.flickr.com/jurjendelange 
Maar nu nog het interieur.. ai ai.  Ik wilde iets met oud hout, gecombineerd met roestvrij staal en traanplaat op de grond.. Alleen, wie o wie kon mij helpen? En hoe vind ik zo iemand die snapt wat ik wil en die ik vertrouw mijn bus in te richten? Weet je wat? Ik zet de vraag uit op Twitter, er is vast wel iemand die iemand kent..  
 
Ik kreeg een reactie van een jong en enthousiast bedrijf uit Hengelo en laat ik daar nu mijn middelbare school hebben doorlopen. Een eerset klik was er. Ik nam contact op met het bedrijf en het enthousiasme kwam door de telefoon nog beter door, tot ik aangaf om welk type bus het ging, een Citroën HY… Stil… een seconde.. en toen klonk het aan de andere kant: WHOEAAHH!! Ik ben mijn leven lang verliefd op deze auto’s en we willen zo ontzettend graag een eer een dergelijke bus inrichten! Nu kon ik niet meer terug natuurlijk en de eerste afspraak werd gemaakt. De receptie van CustomCamp was ingericht met steigerhout en ik vertelde dat ik dat wilde, nog meer enthousiasme! Ok, doen! Afspraken gemaakt, de bus over geleverd aan Björn en Evelyn en het wachten begon.. Dagelijks contact over het hout, het staal, de lampjes, de electronica elk detail werd besproken en er sprak zo ontzettend veel liefde, passie en vakmanschap uit de contacten, wat een helden! Het resultaat overtrof al mijn verwachtingen en Evelyn is voor mij ene lichtend voorbeeld hoe je jezelf als jong bedrijf presenteert, ook online. Vakmanschap in combinatie met online media, briljant!
CustomCamp in Hengelo! ik vergeet jullie nooit meer en hoop dat we nog heel erg vaak dit soort projecten mogen doen samen. Dank dank dank voor wat jullie hebben gepresteerd en ik ben fan van jullie! ImageImage
 ImageImage

4 gedachtes over “Nieuwe online rol voor offline klassieker

  1. Hilde Stroot zegt:

    Hallo Jurjen,

    Via via kwam ik op je site terecht en las ik over je supergave camper! Ik zou je graag een aantal vragen willen stellen mbt tot de camper. Heb je een mailadres waar ik deze vragen naartoe zou kunnen sturen?

    Met vriendelijke groet,
    Hilde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s