Energiestroom

Buiten doet de zomer met een noodgang zijn intrede en het lijkt wel steeds warmer te worden.

Ik kan me niet herinneren dat we al zó vroeg in het jaar zoveel hebben buiten gezeten. Als dit een voorbode is van wat komen gaat..

Nederland lijkt wel van slag, demonstrerende mensen die hun stem laten horen tegen racisme én tegen de maatregelen die zijn opgelegd door onze overheid. Volwassen mannen die op vaderdag de strijd aangaan met de politie, omdat ze ff geen voetbalwedstrijd hebben waar ze kunnen rellen. Het is verdrietig, het is negatieve energie en dat is zonde.

De regels lijken, soms onnavolgbaar, sneller versoepeld te gaan worden als het gaat om maximale aantallen in bepaalde branches. Mits de 1,5 meter regel wordt gehanteerd. Vraag me tegelijkertijd af hoe ze dit voor zich zien.. Iedereen “denkt” we kunnen weer en de uitbater van restaurant, strandtent, bioscoop, theater denkt: Hoe dan? We gaan zien hoe zich dit ontwikkelt.

Tegelijkertijd merken we dat de energie weer begint te stromen. De sport-lessen beginnen vol te lopen, mensen krijgen weer ruimte en zin om iets te gaan ondernemen. Iedereen wil er op uit. Uit die lockdown, de straat op, het strand op, de duinen en sportschool in.

Het blijft bijzonde rom te zien hoe we ” het nieuwe normaal” met elkaar adopteren en onderdeel laten zijn van onze dagelijkse routine. Ineens, in drie maanden tijd, kijk je niet meer om als je iemand met ene mondkapje zie lopen of fietsen. We accepteren het en gaan door.

We lijken de crisis en de gevolgen sneller te willen omarmen, om maar weer door te gaan en kunnen. Dat is mooi om te zien. De mens is flexibel en weerbaar. De mens wil de energie weer laten stromen. Nieuwe vormen bedenken, nieuwe regels, nieuwe economie. Maakt niet uit, als het maar stroomt. Want als het niet stroomt, gaat het ophopen.

Zo ook in ons lijf. De energie moet blijven stromen. En voor een ieder stroomt de energie anders en de behoefte is voor iedereen anders. Maar je wéét en voelt voor jezelf wanneer de energie “goed” stroomt. Dat weet je diep van binnen. En dat binnenste komt nu weer boven drijven. We zijn even helemaal terug gezet. Fysiek en mentaal.

ball-shaped-circle-close-up-dark-414860

En het is mooi te zien dat vanuit die basisbehoefte om energie te laten stromen, allerlei dingen ontstaan die wel nu makkelijk accepteren en omarmen, waarvan we drie maanden geleden dachten: Dat kan ik me niet voorstellen. En toch is het zo.

Wat de toekomst brengt weet niemand. Of we een “2e golf” krijgen of nóg zo’n pandemie in de komende jaren? Niemand die het weet. Maar wat we wél weten is dat we allemaal behoefte hebben aan energie. Van elkaar, van jezelf. En laten we die energie opzoeken in onszelf en weer zoveel als gaat, binnen de beperkingen, delen met elkaar. Want dát is de mooiste energie die er is en van daaruit ontstaan de meest fantastische dingen.

We wensen jullie mooie zomerse weken en laad je batterij goed op. Omarm wat er is en sta open voor wat komen gaat. Wij zien er naar uit om jullie straks weer allemaal opnieuw te begroeten en leren kennen.

Fijne zomer! Blijf gezond en zo fit als je kunt.

Live the life you love, love the life you live.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s